Search found 12 matches

by Antti N
Tue Jun 01, 2021 7:20 pm
Forum: DCP-o-matic
Topic: 4K UHD Blu-ray to DCP for playback on 2K commercial projector?
Replies: 4
Views: 603

Re: 4K UHD Blu-ray to DCP for playback on 2K commercial projector?

Would using 4K UHD Blu-rays rather than standard 1080p Blu-ray as the source for my DCPs result in better quality in the details, grain, etc because of the higher bitrate? I understand there are also things like HDR > SDR conversion which come into play and that may introduce more problems instead ...
by Antti N
Tue Jun 01, 2021 7:03 pm
Forum: DCP-o-matic
Topic: Info LUFS for cinema
Replies: 4
Views: 481

Re: Info LUFS for cinema

Is your audio track actually mono – that is, 100% identical audio in the left and right channels? (It sure looks like that in your DoM graph, but it's not accurate enough to say for sure.) If your mix is indeed pure mono, then you should create a proper mono DCP. Simply check one of your (identical)...
by Antti N
Thu Mar 18, 2021 11:14 am
Forum: DCP-o-matic
Topic: Audio sync problem when exporting to file
Replies: 4
Views: 894

Re: Audio sync problem when exporting to file

That was 2.14.47 (Ubuntu 20.04, but I'm pretty sure I've seen the same issue in the Mac version).
by Antti N
Wed Mar 17, 2021 11:26 am
Forum: DCP-o-matic
Topic: Marker support missing.. What happened.
Replies: 16
Views: 3114

Re: Marker support missing.. What happened.

This got me wondering... Most people would probably consider moving credits a part of end credits. Shouldn't LFEC and LFMC be set at the same timecode then? Or does the term "end credits" specifically refer to just the "main" end credits segment that appears before the rolling/mo...
by Antti N
Wed Mar 17, 2021 11:04 am
Forum: DCP-o-matic
Topic: Marker support missing.. What happened.
Replies: 16
Views: 3114

Re: Marker support missing.. What happened.

Anti - I think your markers have been discarded because they are placed behind LFOC? 720 frames are 30s - your markers are set at 30s,35s, 50s and 55s. Yeah, just realized this myself... :roll: I can confirm that it's working as expected, as long as the marker timecodes are set within the content's...
by Antti N
Wed Mar 17, 2021 10:29 am
Forum: DCP-o-matic
Topic: Marker support missing.. What happened.
Replies: 16
Views: 3114

Re: Marker support missing.. What happened.

I just tried creating a test clip on 2.15.135 with a couple of markers: https://i.imgur.com/9KFt3j6.png ...but the resulting CPL only has FFOC and LFOC in the MainMarkers element: <MainMarkers> <Id>urn:uuid:32c839a1-ccda-4dd8-a18a-d067786f4b1e</Id> <AnnotationText></AnnotationText> <EditRate>24 1</E...
by Antti N
Wed Mar 17, 2021 6:58 am
Forum: DCP-o-matic
Topic: Audio sync problem when exporting to file
Replies: 4
Views: 894

Re: Audio sync problem when exporting to file

OK, so it was a known issue – thanks! I just run a quick test on 2.15.135, and it seems to be fixed all right. You could try to reimport the created DCP into DCP-o-matic and export this to Prores. This wouldn't have worked for me in this case, as it will introduce a color shift. I've always assumed ...
by Antti N
Tue Mar 16, 2021 8:11 pm
Forum: DCP-o-matic
Topic: Marker support missing.. What happened.
Replies: 16
Views: 3114

Re: Marker support missing.. What happened.

Incidentally: which TMS's and/or playback servers support SMPTE markers already?
by Antti N
Tue Mar 16, 2021 7:50 pm
Forum: DCP-o-matic
Topic: Audio sync problem when exporting to file
Replies: 4
Views: 894

Audio sync problem when exporting to file

Hi again, guys! I've noticed that certain video source files seem to trigger weird behaviour in D-o-m: the audio is thrown off sync when exporting to file – but not when creating a DCP from the same file, from the same project, with the same settings. Case: I've received a short film as an mp4 (h.26...
by Antti N
Thu Nov 19, 2020 7:47 pm
Forum: DCP-o-matic
Topic: Red shift & slight darkening when cropping
Replies: 10
Views: 2493

Re: Red shift & slight darkening when cropping

The red shift is gone for me – yay! The luma drop is still there, though, which would seem to confirm that it's a completely separate issue. Also, the player crashes on start now with this error message (I'm on Ubuntu 20.04): ASSERT INFO: ./src/common/sizer.cpp(2112): assert "!(flags & wxAL...