Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Anything and everything to do with DCP-o-matic.
Post Reply
dcpmaker
Posts: 32
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:58 am

Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Post by dcpmaker » Sat Jun 09, 2018 5:20 am

Hi, I met exactly the same issue as the thread of (http://main.carlh.net/pipermail/dcpomat ... 01135.html).
Encrypted DCPs packaged by DOM2.12.4 cannot play back on Sony XCT-M10 IMB and it gives the error: 'CPL xxx is not playable. Time period of the CPL or KDM is not present.'

The problem described by the old thread is as following:
There seems to be an issue with encrypted SMPTE DCPs on Sony SRX-R510/515 (XCT-S10 Server) machines.

While unencrypted and encrypted INTEROP DCPs work, as well as unencrypted SMPTE DCPs, encrypted SMPTE DCPs do not work. They seem to ingest fine, and the KDM is properly attached to the content, but when trying to play, it gives an error: 'CPL xxx is not playable. Time period of the CPL or KDM is not present.'

KDM type is Modified Transitional 1.

This may be a Sony specific issue, but maybe someone has an idea what is going on. Seems that a signature method for the CPL or MXF is not supported or handled properly?
Could anyone help to solve the problem? Thanks a lot!

Carsten
Posts: 1477
Joined: Tue Apr 15, 2014 9:11 pm
Location: Germany

Re: Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Post by Carsten » Sat Jun 09, 2018 12:05 pm

Create an Interop package, or upgrade the Sony to software 1.54.

It's a weird issue that seems to be an issue of the Sony SMPTE verification, but might be solved by DCP-o-matic as well. However, so far, we haven't been able to track down the necessary changes. Carl has already spent a lot of time on this, and we're really puzzled why all attempts to solve this so far failed. Sony acknowledged it in the release notes for the 1.54 software version, but didn't reveal enough information about the cause.

- Carsten

dcpmaker
Posts: 32
Joined: Thu Apr 19, 2018 1:58 am

Re: Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Post by dcpmaker » Sun Jun 10, 2018 2:32 pm

Hi Carsten, Interop DCP works on Sony IMB.
Thank you so much!

carl
Site Admin
Posts: 1087
Joined: Thu Nov 14, 2013 2:53 pm

Re: Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Post by carl » Thu Oct 31, 2019 10:12 am

Hi Carsten,

This has popped up again in an email. Do you have any idea whether it's fixed in DCP-o-matic, or do we still need the Interop workaround?

Carsten
Posts: 1477
Joined: Tue Apr 15, 2014 9:11 pm
Location: Germany

Re: Encrypted DCPs cannot play back on Sony XCT-M10 IMB

Post by Carsten » Thu Oct 31, 2019 1:35 pm

Do you have any details - DCP-o-matic version, Sony software version? Maybe they ingested an 'old' DCP?

As you remember, I retested verify and decryption just recently, and our Sony still is on the software version which doesn't cure the issue by itself.

If necessary, give my email to him/her, and I will get in contact.

- Carsten

Post Reply