View Bug Details

IDProjectCategoryView StatusLast Update
0001523DCP-o-matic[All Projects] Bugspublic2019-04-20 00:57
ReporterCarstenAssigned Tocarl 
PrioritynormalSeverityminorReproducibilityalways
Status resolvedResolutionfixed 
PlatformMacOSOS XOS Version10.12
Product Version2.14.x 
Target Version2.14.xFixed in Version 
Summary0001523: Set default/install data rate to 150MBit/s
Description

I think we should set the default setup J2K datarate to 150MBit/s. The 'old' 100MBit/s probably goes back to DVD-o-matic days and may have actually been defined with DVD/SD content in mind, where it was appropriate. With todays HD or even 4k/UHD content, we should probably raise the bar a bit. While I personally have it set to 230MBit/s on all my projects, this is only my personal set-and-forget preference, as I sometimes test critical content. For general use, I still think 150MBIt/s is sufficient. I have yet to see a commercially mastered mainstream DCP that actually uses rates towards 250MBit/s in 2k/24p. Most DCPs stay well below the limit.

TagsNo tags attached.
Estimated work requiredUnknown

Activities

Igor.Voyt

2019-04-02 17:59

reporter   ~0003227

Why not use 125 MBit/s?

carl

2019-04-20 00:57

administrator   ~0003262

OK, bumped to 150MBit/s in e495cf4b371086cb5b3e6c2df0913ceb2fdbc273. I don't have the resources to do any objective study of the "best" default bitrate; if anybody has suggestions on thie front, do leave them here.

Bug History

Date Modified Username Field Change
2019-04-02 10:51 Carsten New Bug
2019-04-02 17:59 Igor.Voyt Note Added: 0003227
2019-04-20 00:57 carl Assigned To => carl
2019-04-20 00:57 carl Status new => resolved
2019-04-20 00:57 carl Resolution open => fixed
2019-04-20 00:57 carl Note Added: 0003262